Brood denkt al aan volgend seizoen

Sjors (Sj0rSz)
RKC Waalwijk en trainer Ruud Brood dwongen woensdag promotie af naar de Eredivisie door op eigen veld met 1-0 te winnen van De Graafschap in het beslissende duel van de Jupiler League-play-offs.

Brood was na afloop uiteraard dolgelukkig met de promotie, maar richtte meteen het vizier op komend seizoen. "Het is fantastisch dat we zijn gepromoveerd," verklaarde de blije trainer tegen De Telegraaf. "En ik vind het ook verdiend, als je de drie duels tegen De Graafschap bekijkt. Maar we moeten de komende tijd snel aan de slag met het nieuwe seizoen."

"Het scenario van een nieuw seizoen eerste divisie lag al klaar," ging Brood verder met zijn verhaal. "Nu is het zaak om snel over te schakelen op het andere scenario. We moeten Eredivisie-waardig zijn. En ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken."

"Deze promotie moet een enorme 'boost' geven. Voor Waalwijk, maar ook voor alle sponsors. Het geld moet er gewoon komen. Ik heb vanavond sponsoren op de tribune gezien die ik het het hele seizoen niet ben tegengekomen. Dat zegt ook wel wat, ik ben ervan overtuigd dat het hier weer gaat leven."