Heitinga in basis, Van der Wiel op de bank

Ermin (TheClown1)
Gregory van der Wiel lijkt genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank aankomend weekend met Oranje. De verdediger van Ajax mocht de afgelopen twee interlands in de basis spelen maar zal ditmaal vervangen worden door John Heitinga.

Een blessure hield de voormalige verdediger van Ajax aan de kant tijdens de interlands tegen Schotland en Macedonië maar dit keer is hij erbij. Van der Wiel was een prima vervanger voor de rechtsback maar nu Heitinga fit is, zal hij gewoon in de basis beginnen. Aankomende zaterdag speelt Oranje in Reykjavik tegen IJsland en vier dagen later staat Noorwegen op het programma in De Kuip. Nederland heeft nog drie punten nodig om zich te plaatsen voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Als er geen reden is om veel te wisselen, ga ik het liefst van dezelfde samenstelling uit. Duidelijkheid is dan belangrijk en spelers weten precies wat ze moeten doen", zei Van Marwijk, die Oranje op dit punt stappen heeft zien maken. "Voor mij de reden dat we stabieler zijn geworden en dus beter.

Vanuit een goede organisatie kunnen we maximaal profiteren van onze individuele kwaliteiten”, legt de keuzeheer uit. “Zie bij FC Barcelona, het beste team van de wereld met veel individuele klasse, maar waar iedereen werkt, ook die talentvolle middenvelders en aanvallers. Dat is de basis van hun succes."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Van Persie, Robben; Huntelaar.