Berg wil niet verlengen

Ermin (TheClown1)
FC Groningen hoopte het contract van spits Marcus Berg te verlengen. De aanvaller en zijn zaakwaarnemer hebben duidelijk aangegeven hier geen interesse in te hebben. Berg staat in belangstelling van Ajax en AZ maar ook vele buitenlandse clubs.

"Hij tekent zeker niet bij", zei de belangenbehartiger in De Telegraaf. De 22-jarige Berg heeft twee zeer productieve seizoenen gedraaid bij Groningen. In de play-offs van dit jaar scoorde hij maar liefst vijf keer tegen FC Utrecht in twee duels. Hiermee kwam zijn seizoenstotaal op 26 doelpunten. Daarmee is hij meest scorende buitenlander in de clubgeschiedenis.

AZ Alkmaar zou de spits willen halen indien Ari da Silva of Moussa Dembélé vertrekt maar hebben zich vooralsnog niet bij Groningen gemeld. Ajax informeerde informatief over de spits maar concrete interesse is er nog niet.

In de Zweedse media wordt gesproken over een speciale clausule in het contract van de speler. Deze zomer zou hij niet voor een gelimiteerde transfersom weg kunnen gaan, maar volgend jaar wél. Zowel Lerby als Berg wil dit gerucht echter niet bevestigen of ontkennen.