Maaskant: "Dit voelt als een hoofdprijs"

Sjors (Sj0rSz)
NAC Breda is er zondagmiddag in geslaagd om zich voor de Europa League, de vernieuwde UEFA Cup, van volgend seizoen te plaatsen. De Bredase formatie won in het Euroborg Stadion met 2-0 van FC Groningen. De eerste wedstrijd in Breda was nog een gelijkspel.

"Dit voelt als een hoofdprijs," liet een dolgelukkige Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, weten. "We wilden ons dolgraag voor de Europa League kwalificeren en dat is gelukt. Al hebben we ook wel weer een probleem. Op 16 juli spelen we alweer Europees."

"Wij hadden ook graag dat probleem gehad," aldus verliezend trainer Ron Jans. "Al hadden we die eerste Europese wedstrijd ook zonder onze internationals gespeeld. Die moeten volgende week nog twee keer aan de bak. Wij van FC Groningen willen namelijk dat iedereen drie weken vakantie neemt. Ik voorspel ook dat NAC niet de groepsfase van de Europa League haalt. Dat was ons waarschijnlijk ook niet gelukt. Maar we waren wel graag Europa in getrokken."

Jans was overigens van mening dat NAC Breda verdiend won. "Die ploeg verstaat de kunst om ons slecht te laten voetballen. Dat hebben ze al vaker aangetoond. Onze aanvallers werden nauwelijks gevaarlijk. Na de openingstreffer van Amoah was het gedaan."

Maaskant was het niet helemaal eens met zijn collega en sprak van een minimaal krachtsverschil. "Misschien waren we net iets fitter. En dat terwijl we vorig jaar juli al tegen Rosenborg in de Intertoto voetbalden. Het hoeft dus geen nadeel te zijn dat we nu weer zo vroeg moeten beginnen."