[WTCC] Uitslag Valencia

Jorn (existenz)
Yvan Muller en Augusto Farfus hebben de overwinning opgeëist in respectievelijk de eerste en tweede race op het circuit van Valencia. Hiermee bezorgde Muller SEAT een zege op het thuiscircuit en behaalde BMW met Farfus hun eerste zege van het seizoen.

Race 1:
De eerste bocht zorgde meteen voor problemen in het middenveld. Rickard Rydell en Alain Menu waren hier het slachtoffer van en vielden beide terug tot achteraan het veld. Tom Coronel wist van de problemen te profiteren en won twee plaatsen. Gabriele Tarquini werd in de tweede ronde al door Yvan Muller ingehaald en kon deze plaats niet meer terugpakken. Hij verloor zelfs nog een plek aan Tiago Monteiro doordat hij een foutje maakte. Tom Coronel behaalde een nette zevende plaats in deze race en dit bezorgde hem belangrijke punten in de Independents' Trophy. Daarnaast stond hij hiermee in de tweede race op de tweede startplaats. Mehdi Bennani, een belangrijke concurrent van Coronel, werd in de derde ronde van de baan getikt door Rob Huff. Hierdoor verloor hij veel plaatsen en kwam hij uiteindelijk als twaalfde over de finish. Jaap van Lagen, de tweede Nederlander in het WTCC, kon geen indruk maken en eindigde op de eenentwintigste plaats.

Race 2:
Tom Coronel startte de tweede race van de tweede plaats, maar de Nederlandse coureur kon het geweld van de fabrieksteams niet aan. De coureur werd uiteindelijk slechts tiende, maar dit bezorgde hem wl de tweede plaats in de Independents' Trophy. Augusto Farfus en zijn teamgenoot Jörg Müller bezorgde het team van BMW de eerste plaatsen, waarmee BMW hun eerste seizoenszege binnen haalde. Gabriele Tarquini redde de eer van SEAT door als derde over de streep te komen. Ook de tweede race pakte voor Mehdi Bennani niet goed uit. Bennani kreeg alweer een tik, waardoor al zijn kansen op een goede klassering verkeken waren. Tarquini en Andy Priaulx streedden hard om de derde plaats, maar de Italiaan trok aan het langste eind. Jaap van Lagen kon in de tweede race weer niet imponeren met zijn nieuwe auto en behaalde zelfs nog een slechter resultaat dan in de eerste race; hij viel uit.