Uitslag De Graafschap - RKC Waalwijk

Rauzer
Om half drie begon in de strijd om promotie/degradatie het duel tussen De Graafschap en RKC Waalwijk. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap heeft een derde en dus beslissende wedstrijd afgedwongen. In die wedstrijd moet degradatie naar de Jupiler League afgewend worden. RKC kwam nog wel op voorsprong, maar de Doetinchemmers bogen de achterstand om naar een 2-1 zege.

Direct vanaf de aftrap was het een gelijkopgaande wedstrijd. Het spel golfde op en neer en Stijn Wuytens was de eerste speler die een goede kans kreeg. Zijn schot vloog echter voorlangs. Na een corner van De Graafschap kwam RKC er razendsnel uit via Dustley Mulder. De verdediger kaatste met Charlison Benschop en schoot op doel. Graafschap-doelman Erik Heijblok redde in eerste instantie goed, maar Benschop was er als de kippen bij om het laatste zetje achter de bal te zetten: 0-1.

De Graafschap leek ietwat aangeslagen maar wist zich goed op te richten. Naarmate de eerste helft vorderde kwam het grootste manco van de Doetinchemmers aan het licht. De ploeg van trainer Darije Kalezic ontbeert scorend vermogen. Toch ietwat uit het niets kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Geert den Ouden was attent op een voorzet van Stijn Wuytens en kopte de bal, via de paal en rug van RKC-keeper Jurgen Wevers, in de netten. De Superboeren schudden eindelijk de spanning van zich af en opnieuw Den Ouden was levensgevaarlijk. De spits stuitte echter op Wevers die snel zijn doel uitkwam.

De Graafschap ging na rust furieus van start en RKC werd vastgepind op eigen helft. De teruggekeerde Luuk de Jong schoot de 2-1 binnen na goed terugleggen van Rogier Meijer. De Jong was kort daarop opnieuw gevaarlijk maar schoot net naast. Het spelbeeld veranderde niet. De Graafschap had het balbezit en RKC loerde op de counter.

RKC wilde wel maar kon niet. Daar kon ook een grote kans van Benschop niets meer aan veranderen. Komende woensdag spelen de twee clubs een beslissende wedstrijd. Het duel zal in Waalwijk gespeeld worden, aangezien de Waalwijkers een uitgoal maakten.



De Graafschap - RKC Waalwijk 2-1
12’ Benschop 0-1
22’ Den Ouden 1-1
47’ De Jong 2-1

Toeschouwers: 11.300
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Volmer, Sahar, Wuytens (De Graafschap), Benson, Gudde (RKC Waalwijk)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Drost, Volmer, Buijs, Meijer, Jungschläger, Wuytens (90+2/de Ridder), de Jong, den Ouden (79/van den Ouweland), Sahar (46/Assaidi)

RKC Waalwijk: Wevers, Mulder, Gudde, van Mosselveld, Snoyl, Varela (61/Obodai), Berger, Mulder, De Ceulaer (61/Voskamp), Benson (82/van Hout), Benschop