Uitslag FC Groningen - NAC Breda

Sjors (Sj0rSz)
NAC Breda speelt volgend seizoen in de Europa League. De Bredase formatie won vanmiddag met 2-0 van FC Groningen. Het eerste duel tussen de twee ploegen eindigde in een gelijkspel (1-1).

FC Groningen kende een prima start van de wedstrijd en was via Marcus Berg dichtbij de openingstreffer. Jelle ten Rouwelaar stond echter goed op te letten en wist een doelpunt te voorkomen. Kort daarna NAC Breda dichtbij een goal, maar de volley van Joonas Kolkka belandde op het houtwerk.

Na de thee sloeg NAC Breda via Matthew Amoah alsnog toe. De aanvaller stond vogelvrij en kon de bal ongehinderd achter Luciano koppen. Het gevolg was dat FC Groningen moest komen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, wat uiteindelijk een paar mooie kansen opleverde. Het was echter Csaba Fehér, die het pleit voor de Groningers beslechtte. Met een schuiver bracht hij de tweede treffer van de Brabanders op het scorebord.


Karakteristieken

FC Groningen - NAC Breda 0-2
62’ Amoah 0-1
86’ Fehér 0-2

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Gele kaart: Svejdík, Holla (FC Groningen), Gilissen, Boukhari, Idabdelhay, Loran (NAC Breda)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, de Roover, Svejdík (Sankoh/82), Granqvist, Stenman, Meerdink (Matavz/62), Holla (Matthijs/73), Lovre, Levchenko, Berg, García

NAC Breda: ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter, Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah (Idabdelhay/79), Boukhari (Fehér/71)