[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 1

Denny (nyny83)
De Detroit Red Wings hebben hun eerste wedstrijd van de Stanley Cup Finals tegen de Pittsburgh Penguins thuis gewonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd bleken de Red Wings net iets gelukkiger, waardoor zij met 3-1 wonnen.

Man van de wedstrijd was Chris Osgood. Hij maakte 31 reddingen en hoefde slechts éénmaal de puck uit het net te halen. De belangrijkste redding was die op een break-away van Evgeni Malkin in de tweede periode. Verder speelde Darren Helm wederom een belangrijke rol. Hij maakte maar liefst acht bodychecks en domineerde in de face-offcirkel.

De eerste goal was voor de Red Wings na ruim dertien minuten spelen. Brad Stuart schoot van grote afstand op goal, maar schoot naast. De puck kaatste echter terug van de boarding achter goalie Marc-Andre Fleury en ging via de achterkant van zijn been alsnog het doel in. Vijf minuten later scoorde Ruslan Fedotenko de gelijkmaker. Osgood kon een schot van Malkin niet goed verwerken en Fedotenko kon de rebound met zijn backhand binnentikken.

In de tweede periode domineerden de Penguins in het begin. De Red Wings hadden lange tijd geen enkel schot op doel. Doelpunten leverde dat echter niet op voor de ploeg uit Pittsburgh, mede doordat de powerplay in de twee kansen die ze vlak achter elkaar kregen totaal niet liep. Langzamerhand kwamen de Red Wings terug in de wedstrijd, met als gevolg de winnende 2-1 van Johan Franzen. Ook hierbij speelden de gek terugstuiterende boardings een belangrijke rol. Een schot van verdediger Brian Rafalski ging naast, maar stuiterde voor de stick van Franzen, die vervolgens een pass voor het doel wilde geven. Fleury maakte echter een wanhopige duik naar de puck, met als gevolg dat de puck via de achterkant van zijn linkerbeen in het doel verdween.

Ook in de derde periode speelden de Penguins iets sterker, waarschijnlijk gemotiveerd door hun knullige achterstand. Het waren echter de Red Wings die weer scoorden. Justin Abdelkader plukte een rebound die hoog van Fleury wegstuiterde uit de lucht met zijn hand, legde deze voor zijn stick neer en kon binnenschieten.

Vannacht krijgen de Penguins een herkansing, wederom in Detroit. In deze wedstrijd zullen zij een stuk meer face-offs moeten gaan winnen; de Red Wings wonnen er 39 van de 56 deze wedstrijd, waardoor de Penguins steeds achter de Red Wings aan moesten om de puck weer in bezit te krijgen. Verder zullen de Penguins beter om moeten leren gaan met de gek terugstuiterende boardings in Detroit, en er misschien zelfs gebruik van gaan maken.