Cruijff: "Organisatie bij Ajax zwak"

Sjors (Sj0rSz)
Johan Cruijff heeft zich wederom negatief uitgelaten over de situatie bij Ajax. De voormalig speler van de Amsterdammers velt deze keer zijn oordeel over het organisatorische aspect bij de club uit de hoofdstad.

"Het maakt mij niet zoveel uit wie de trainer is. Het gaat erom dat de organisatie bij Ajax zwak tot zeer zwak is. Laten we hopen dat Martin Jol dat naar zijn hand kan zetten. Krijgt hij de kans niet, dan zal ook hij stranden," liet Cruijff aan RTV Noord-Holland weten. "Het is te gek om los te lopen dat over de hele wereld de jeugdopleiding van Ajax wordt geprezen, terwijl er maar een paar spelers in het eerste elftal staan."

Cruijff vergeleek de huidige situatie bij Ajax met die van FC Barcelona: "Bij Barcelona lopen er in de finale zes, zeven, acht. Als je je organisatie niet goed neerzet, gaat je het ook niet lukken. Kijk, een Nederlandse club kan een speler als Lionel Messi niet kopen, maar je kunt hem wel zelf fabriceren. Het hangt alleen niet van één man af. Dit is het werk van meerdere mensen, van structuur, maar die zit er bij Ajax voor geen meter in."