Eigenaar wil opnieuw van Newcastle af

Sjors (Sj0rSz)
Newcastle United-eigenaar Mike Ashley probeert opnieuw om de Engelse club te verkopen. De eigenaar wilde Newcastle in een eerder stadium al van de hand doen, maar er werd vooralsnog geen serieus bod uitgebracht.

The Magpies degradeerden onlangs naar het Championship en mede daardoor zal de club niet meer waard worden. Ditmaal is Ashley bereid om verlies te maken op de koop en de aandelen voor minder geld te verkopen.

Het bedrag dat Ashley twee jaar terug moest betalen (154 miljoen euro) ligt veel hoger dan de vernieuwde vraagprijs van 115 miljoen euro. Als de eigenaar Newcastle daadwerkelijk voor het laatstgenoemde bedrag overdoet, heeft hij een verlies gemaakt van 39 miljoen euro.

De geliefde trainer Kevin Keegan stapte vorig seizoen op vanwege een geschil met Ashley. Het ging over het aan- en verkoopbeleid van de club. De eigenaar in Sunday Times: "Ik heb nooit gezegd dat ik verstand heb van voetbalclub. Ik was gewoon een fan, weliswaar een heel rijke, maar nu ben ik niet meer zo rijk."

Ashley betuigt spijt. "Ik heb mijn geld erin gestopt en mijn best gedaan, maar ik accepteer dat ik schromelijk tekort schoot. Dat spijt me oprecht voor iedereen."