Lampard: "Besef zal later wel komen"

Sjors (Sj0rSz)
Chelsea sloot het seizoen onder Guus Hiddink zaterdag af met het winnen van de FA Cup. Louis Saha, oud-speler van Manchester United maakte het snelste doelpunt ooit in de FA Cup, maar Didier Drogba en Frank Lampard verzorgden de Londense treffers tegen Everton (2-1).

Lampard was de initiator van de zege en scoorde de winnende goal. "Dat is zeer speciaal. Het is voor jezelf natuurlijk heerlijk om de winnende goal te maken en het besef zal later wel komen", sprak de middenvelder tegenover Sky Sports.

The Toffees waren op Wembley de onderliggende partij. "Maar we hebben het als team verdiend. Met alle respect voor Everton natuurlijk, want ze speelden zeer goed op Wembley. Maar na het seizoen dat we hebben gehad, het werk dat we hebben geleverd en hoe dichtbij de finale van de Champions League kwam, is het winnen van de FA Cup zeer belangrijk voor ons."

Het was moeilijk voor Chelsea. "We moesten zien te reageren op die vroege goal en doordat wij mentaal zeer sterk zijn konden we dat ook. Het zelfvertrouwen was heel hoog en daardoor begonnen we te voetballen."

Het doelpunt van Lampard gaf de doorslag. "Als speler wil je natuurlijk belangrijke goals scoren en dit was een belangrijk doelpunt, die blijf je je leven lang herinneren."