[MotoGP] Lorenzo op pole in Mugello

RowanF1
Jorge Lorenzo staat morgen op pole-position in Mugello. De Spanjaard was met twee honderdsten sneller dan Ducati rijder Casey Stoner, die morgen als tweede mag starten. Op nummer drie is de eerste Italiaan te vinden, Loris Capirossi. Valentino Rossi zal zijn thuisrace niet vanaf de eerste rij mogen beginnen en start morgen als vierde.

Tot vijftien minuten voor het einde van kwalificatie stonden beide Yamaha fabrieksfietsen van Rossi en Lorenzo op één en twee, in die laatste minuten kwamen Capirossi en Stoner hen nog voorbij. Rossi moest daardoor genoegen nemen met een vierde plek, waarmee hij niet de best geklasseerde Italiaan op de grid was. Die eer was voor de als derde gekwalificeerde Loris Capirossi.

Rossi word morgen vergezeld door Randy de Puniet en Colin Edwards die ook op de tweede rij staan. Andrea Dovizioso start morgen als zevende, teamgenoot Pedrosa eindigde als achtste, en had opnieuw last van zijn heupblessure. De startplekken in de derde rij werden allemaal ingenomen door Honda-rijders, de verantwoordelijken hiervoor waren Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa en Toni Elias.