Uitslag finale Engelse FA Cup

Sjors (Sj0rSz)
Chelsea is er in geslaagd om scheidend coach Guus Hiddink een mooi afscheid te bezorgen. De ploeg uit Londen won namelijk de FA Cup door met 2-1 van Everton te winnen.

In eerste instantie leek het er echter op dat Everton er met de FA Cup vandoor zou gaan. De bezoekers kenden een bliksemstart van de wedstrijd. Na 25 seconden schoot Louis Saha de bal al in het doel van Petr Cech. Dit doelpunt was tevens goed voor een nieuw record. Het was namelijk de snelste goal in de historie van de Engelse bekerfinale.

Twintig minuten later was het alweer gelijk. Didier Drogba slaagde er namelijk in om Chelsea op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft luidde Frank Lampard het feest voor The Blues in door de tweede treffer voor de ploeg uit Londen te scoren. Everton slaagde er niet meer in om een verlenging uit het vuur te slepen, waardoor Chelsea de FA Cup mee naar huis mocht nemen.

Voor Hiddink was de Engelse bekerfinale zijn laatste wedstrijd in dienst van Chelsea. Vanaf nu richt de succescoach uit Varsseveld zich weer helemaal op het bondscoachschap bij Rusland.