Jans: "Holla is in korte tijd volwassen geworden

Ermin (TheClown1)
Dit weekend spelen FC Groningen en NAC Breda om de laatste ticket voor de Europa league. Een overwinning en hierdoor voorrondes voor de Europa League zou een mooie bekroning worden voor het seizoen van Groningen. Een aangename verrassing dit seizoen is de ontwikkeling van Danny Holla.

"Hij heeft de grootste ontwikkeling van allemaal meegemaakt", vertelt Jans aan AD Sportwereld. "Danny draait een fantastisch seizoen. Hij speelt zowel in balbezit als bij balverlies erg functioneel. Hij is in korte tijd volwassen geworden. Je ziet dat terug in zijn coaching. Hij zet de spelers goed neer. Zij luisteren naar hem."

Holla blijft desondanks bescheiden. "Mooie complimenten", zegt hij. "Ik heb bijna alles gespeeld. Maar ik wil niet te lang achterom kijken. Ik ben pas 21 jaar. Ik richt me liever op de toekomst. Dit moet een vervolg krijgen. Samen met FC Groningen hoop ik me komend seizoen verder te ontwikkelen. Naar mijn gevoel zit er nog best rek in."

Eerder werd de speler aan FC Zwolle verhuurd maar daar speelde hij niet lang omdat Rasmus Lindgren aan Ajax verkocht werd. Hierdoor kwam de middenvelder terug bij “Het Trots van het Noorden”. "Ik zag dat als een blijk van waardering. De club volgde mij in Zwolle intensief. Helaas ben ik dat seizoen weinig meer in actie geweest. Ik kreeg last van mijn knie, was daardoor een paar maanden uit de roulatie."