Anjema niet naar EK-finale squash

donroyco
Laurens Jan Anjema is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het EK squash in het Belgische Herentals. De 25-jarige Nederlander, die deze week zijn rentree maakte na een blessureperiode van ruim twee maanden, moest zijn meerdere erkennen in Gregory Gaultier. Hierdoor wacht Anjema morgen in de strijd om het brons een partij tegen de Engelsman Nick Matthew.

Ondanks de nederlaag kan Anjema, de nummer negentien van de wereld, met tevredenheid terugkijken op zijn partij tegen de toernooifavoriet. De linkshandige Hagenaar won de openingsgame overtuigend en liet ook in het vervolg van het duel zien weinig meer onder te doen voor de absolute wereldtop. Alleen in de derde game was de viervoudig Nederlands kampioen even de weg kwijt: 11-5, 8-11, 1-11, 9-11. De partij duurde 67 minuten.

Een schande was de nederlaag dus allerminst voor Anjema. Zijn Franse tegenstander, die morgen in de finale uitkomt tegen landgenoot Thierry Lincou, staat op de mondiale ranglijst op de tweede positie en is al vijf jaar op rij de sterkste Europese squasher. Sinds 2004 verloor Gaultier geen wedstrijd meer op de Europese titelstrijd. Bovendien verkeert hij de laatste zes maanden in bloedvorm. Zo won hij onder meer de Tournament of Champions 2009 in New York en de Super Series Finals 2009 in Londen, twee van de grootste en belangrijkste toernooien dit jaar op de PSA World Tour.