[Giro] Sastre wint rit naar Vesuvius

Denny (nyny83)
Carlos Sastre heeft in de Giro d'Italia zijn tweede ritzege behaald. Hij kwam als eerste aan op de top van de Vesuvius. Rabobank-renner Menchov blijft klassementsleider.

Franco Pelizotti werd tweede en behield zijn tweede plek in het klassement. Denis Menchov behield de leiding door als vierde te eindigen. Hij moest wel acht bonificatieseconden toegeven op Danilo Di Luca die als derde eindigde. Het verschil tussen de twee klassementsleiders bedraagt twee dagen voor het einde nog achttien seconden.

De etappe kwam al vroeg op gang. Na zestien kilometer ontsnapten Mauro Facci (Quickstep) en Yuri Krivtsof (Ag2r) aan het peloton. Maar liefst 138 kilometer hielden zij het vol, maar aan de voet van de Vesuvius werden zij uiteindelijk toch bijgehaald door het peloton.

De volgende die de koers openbrak was Di Luca. Ivan Basso plaatste een tegenaanval, waarbij hij gezelschap kreeg van Sastre. Vijf kilometer voor het einde ging Sastre alleen verder. Achter de Spanjaard bleef Di Luca Menchov aanvallen. De Rus hield stand, maar de eindsprint van Di Luca was hem te machtig. Hierdoor verloor hij wederom acht kostbare seconden, waardoor Di Luca bij een ritzege morgen de roze trui kan pakken. Menchov heeft echter de betere papieren bij de afsluitende tijdrit.


Uitslag:

#Naam RennerPloegTijd
1 Sastre (Spa) Cervélo4:33:23
2 Pellizotti (Ita) Liquigas+00:21
3 Di Luca (Ita) LPR+00:30
4 Menchov (Rus) Rabobank+00:30
5 I. Basso (Ita) Liquigas+00:35

Klassement:

#Naam RennerPloegTijd
1 Menchov (Rus) Rabobank81:13:55
2 Di Luca (Ita) LPR+00:18
3 Pellizotti (Ita) Liquigas+01:39
4 Sastre (Spa) Cervélo+02:40
5 I. Basso (Ita) Liquigas+03:33