België maakt zich ongerust over Advocaat

Wouter Kursten (Magneet)
Zijn komst leek in kannen en kruiken, maar de handtekening onder het contract met de Belgische voetbalbond KBVB heeft Dick Advocaat nog niet gezet. Voorzitter van de Technische Commissie Philippe Colin is er dan ook niet gerust op.

"Ik was liever in België gebleven voor de besprekingen." volgens Colin die aanwezig is bij de Kirin Cup, het toernooi waaraan de nationale ploeg van België deelneemt. De delegatieleider van de Rode Duivels zou echter veel liever de deal met Advocaat definitief rond maken. "Ik heb met voorzitter De Keersmaecker gesproken en ik begrijp dat mijn plaats hier is," zegt Collin in Het Laatste Nieuws en Gazette des Sports. "Maar ik heb het gevoel dat ik eigenlijk ander werk heb."

"Ik was liever in België gebleven, dan kon ik me bezighouden met de besprekingen met de raadsman van Advocaat. Ik zou naar Rusland gevlogen zijn, via mail is het toch maar onpersoonlijk," gaat de ongeruste Collin verder. "Jean-Marie Philips houdt zich ermee bezig, maar het duurt te lang. Dat is niet goed. Hij (Advocaat, red.) heeft ook andere mogelijkheden."

De komst van de coach van Zenit Sint-Petersburg leek eigenlijk al helemaal geregeld te zijn. "Maar ik zal pas gerust zijn als dat ook effectief gebeurd is," aldus Collin. "Ik ben hier ook moeilijk bereikbaar via gsm en dat maakt me zenuwachtig. Maar als ik een seintje krijg, dan spring ik meteen in het vliegtuig naar Sint-Petersburg."