Heijblok weet het even niet meer

Wouter Kursten (Magneet)
Door de 2-0 nederlaag tegen RKC Waalwijk in de Jupiler League-play-offs is de druk op De Graafschap flink toegenomen. In de strijd om handhaving in de Eredivisie kunnen de Superboeren zich na donderdag geen enkele misstap meer veroorloven.

Doelman en aanvoerder Erik Heijblok kon na afloop van het duel in Waalwijk geen verklaring geven voor de verliespartij. "Ik kan niet bij andere mensen in de kop kijken, ik heb er geen verklaring voor," verzuchtte Heijblok tegenover de Gelderlander.

"Dit was een collectieve wanprestatie, of nee, een collectieve off-day. Het was slecht, heel slecht. Deze nederlaag was dik- en dikverdiend, we zijn weggespeeld."

De doelman weigert echter de moed te verliezen. "We zijn weggespeeld, maar het is nog niet over. Zondag kunnen we dit rechtzetten. Maar dan zullen we wel individueel en als team een hoger niveau moeten halen dan vandaag."

Heijbloks ploeggenoot Muslu Nalbantoglu spaarde zichzelf en zijn ploeg niet. "Het was van onze kant gewoon schandalig. RKC was scherper en had elke tweede bal. Na de 2-0 werd het wat feller bij ons, maar toen was het kwaad al geschied."