Uitslag Barcelona - Manchester United

Stefan (sportfreak)
FC Barcelona is de winnaar geworden van de Champions League 2008/2009. In de finale waren de Spanjaarden met 2-0 te sterk voor Manchester United.

Manchester United kreeg al na een minuut een goede mogelijkheid met een vrije trap. Cristiano Ronaldo schoot vanaf ongeveer dertig meter afstand maar Barcelona-keeper Valdés stond met een moeizame redding een doelpunt in de weg. United was in de openingsfase iets beter, maar de eerste de beste mogelijkheid voor Barcelona was direct raak. Eto'o kapte de verdediging uit en scoorde vervolgens met de punt van zijn schoen.

Hierna ging het bij Manchester United minder goed lopen en was de dreiging van de openingsfase verdwenen. Desondanks wist Barcelona nauwelijks gevaarlijk te worden, maar aan de andere kant wist ook United weinig te creëren. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-0 voorsprong voor Barcelona de rust in.

Direct na rust was er een goede kans voor Henry, maar hij faalde oog in oog met Edwin van der Sar. Een paar minuten later was er weer een grote kans voor Barcelona, maar Xavi raakte uit een vrije trap slechts de paal. Daarna werd United langzaam beter en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Maar na 70 minuten was het Lionel Messi die met een kopbal Barcelona op een 2-0 voorsprong zette.

Manchester United ging hierna wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zonder resultaat. De frustratie werd steeds groter, wat onder meer te zien was aan de schandalige overtreding van Paul Scholes, die blij mocht zijn slechts geel te krijgen. Barcelona hield simpel stand en sleepte zo na 1992 en 2006 voor de derde keer in de clubhistorie de Champions League in de wacht.

FC Barcelona – Manchester United 2-0
10' Eto'o 1-0
70' Messi 2-0

Toeschouwers: 62.467
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Stadio Olimpico, Rome
Gele kaart: Piqué (FC Barcelona), Ronaldo, Scholes, Vidic (Manchester United)

Opstellingen

FC Barcelona: Víctor Valdés, Puyol, Touré, Piqué, Sylvinho, Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro/90+3), Messi, Eto'o, Henry (Keita/72)

Manchester United: v.d.Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Park (Berbatov/66), Anderson (Tévez/46), Carrick, Giggs (Scholes/75), Rooney, Ronaldo