Rijnsburgse Boys wint ook bij IJsselmeervogels

Michel (methodmich)
Rijnsburgse Boys wist gisteravond in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs ook van IJsselmeervogels te winnen. Na de 0-1 zege bij Harkemase Boys van zaterdag, won Rijnsburg op de Westmaat met 2-3 van de succesvolste zaterdagamateurclub aller tijden. IJsselmeervogels is hierdoor kansloos geworden in de titelstrijd.

IJsselmeervogels speelde gisteravond voor hun laatste kans, maar dat was niet echt te merken. De thuisploeg opereerde zwak en kreeg amper kansen. Richal Leitoe en Danny van der Vijver brachten Rijnsburgse Boys met twee afstandsschoten in een zetel, al was bij beide goals de hulp nodig van de niet bepaald overtuigend keepende Martijn Middelbeek.

Na rust werd IJsselmeervogels wat dreigender en door een eigen goal van Jelle Bouma kreeg men ook weer aansluiting bij Rijnsburgse Boys. De thuisploeg maakte zelfs weer gelijk, toen Henri de Graaf vanaf elf meter mocht aanleggen en geen fout maakte. Toch waren het de Uien die de overwinning grepen. Zwak verdedigen van Jasper Bolland en wederom aarzelend optreden van doelman Middelbeek stelden invaller Menno van Roosmalen in staat de grote man te worden voor Rijnsburgse Boys.

De ploeg gaf de nieuwe voorsprong niet meer uit handen en weet nu dat het op 6 juni in het thuisduel met Harkemase Boys aan een punt genoeg heeft om zaterdagkampioen te worden. Overigens kan het al eerder feest worden, als het al uitgeschakelde IJsselmeervogels aanstaande zaterdag weet te winnen in Friesland.

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 2-3 (0-2)
33. 0-1 Richal Leitoe 45. 0-2 Danny van der Vijver 52. 1-2 Jelle Bouma (eigen doelpunt) 69. 2-2 Henri de Graaf (strafschop) 81. 2-3 Menno van Roosmalen

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Rijnsburgse Boys374-2
2. Harkemase Boys234-2
3. IJsselmeervogels313-7