Mathijsen: "Vertrek Jol onverwacht"

Sjors (Sj0rSz)
Joris Mathijsen is van mening dat Ajax een prima slag heeft geslagen door Martin Jol als trainer aan te stellen. Gisteren werd bekend gemaakt dat de 53-jarige oefenmeester voor drie jaar bij de Amsterdamse formatie heeft getekend.

"Ik had graag nog jaren met hem gewerkt, maar het mag helaas niet zo zijn. Het is een domper dat hij weggaat en ik had het niet verwacht," aldus Mathijsen, die er toch enigszins van baalt dat Jol weg is.

Het is geen geheim dat de spelersgroep van Hamburger SV, de vorige werkgever van Jol, verrast was na het vertrek van de trainer. Mathijsen: "Zaterdag plaatsten we ons nog voor de Europa League en zondag wensten we elkaar een prettige vakantie, waarbij alle spelers een schemaatje meekregen om hun conditie op peil te houden."

Mathijsen is wel van mening dat Jol zijn spelersgroep eerder in had moeten lichten. "Ik vind het jammer dat hij ons nooit heeft laten weten wat er speelde. Alsof er niks aan de hand was, bleef hij bezig met komend seizoen. Vanmiddag (gisteren, red.) heeft hij me alsnog persoonlijk op de hoogte gesteld."

De verdediger van Hamburger SV gunt Jol de overstap naar Ajax echter wel. Bovendien denkt hij dat de Amsterdammers aan de hand van de oefenmeester succes kunnen boeken. "Martin is een trainer die met name jonge jongens zichtbaar beter maakt, maar ook nog eens fantastisch een wedstrijd 'leest'. Door zijn wissels kan hij een wedstrijd doen kantelen. Daarnaast is hij een ongelooflijke motivator. In zijn wedstrijdbesprekingen geeft hij de spelers veel vertrouwen. En dat is de basis van de goede prestaties van dit jaar."