[NHL] Uitslag Hurricanes - Penguins

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben evenals vorig seizoen de Stanley Cup finals bereikt. De Carolina Hurricanes werden met 4-0 aan de kant geschoven; de laatste wedstrijd werd gewonnen met 4-1. De Penguins ontmoeten in de finale de Detroit Red Wings of de Chicago Blackhawks.

Carolina ging deze wedstrijd, waarin ze voor hun laatste kans streden, wederom goed van start. Na anderhalve minuut resulteerde dat in een goal voor Eric Staal. Hierna was het echter snel over, want de Penguins trokken het initiatief snel naar zich toe. De puck werd door Pittsburgh vaak veroverd en lang in de aanvalszone gehouden. Dit resulteerde in een goal van Ruslan Fedotenko, die een schot van verdediger Philippe Boucher van richting veranderde. Met nog slechts anderhalve minuut te gaan scoorde Maxime Talbot de winnende treffer. Zijn schot kwam vreemd van de stick van Carolina-verdediger Anton Babchuk af, en goalie Cam Ward greep compleet mis naar de puck die het doel in dwarrelde.

In de tweede periode scoorde Bill Guerin de 3-1 uit een assist van Sidney Crosby. In deze periode waren de Hurricanes weliswaar sterker gezien hun 16-10 voordeel in schoten op doel, maar Penguins-goalie Marc-Andre Fleury had een van zijn betere wedstrijden en stopte alle schoten. Tien seconden voor het einde van de derde periode maakte Craig Adams nog een goal in het lege net.

Volgens Hurricanes-coach Paul Maurice hebben de Penguins verdiend de serie gewonnen. "Als je vier wedstrijden achter elkaar verliest kun je moeilijk nog spreken van offdays. De Penguins zijn gewoon beter gebleken en hebben verdiend gewonnen." Ook Carolina-verdediger Scott Walker had nog enkele mooie woorden over voor zijn tegenstanders. "Je kon duidelijk zien dat ze vorig jaar ook al in de Stanley Cup finales stonden en dat ze een herkansing wilden. Ik zou niet tegen ze willen spelen als ik het winnende team in het westen was."