FOTA onderhandelt deze week verder

Peterselieman
De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zullen deze week wederom bij elkaar komen om te komen met een voorstel voor de sport dat acceptabel is voor de FIA. Komende vrijdag is al de deadline dat teams zich voor het seizoen 2010 moeten inschrijven.

Van de huidige teams heeft alleen Williams zich nog maar voor volgend jaar ingeschreven, maar er zijn geruchten dat ook Force India, McLaren en Brawn GP het team zullen gaan volgen, omdat racen de corebusiness van deze teams is.

De andere teams kunnen zich het missen van de deadline wel veroorloven, waardoor er ook bij de nieuwe teams twijfel ontstaat. Zo wil Prodrive-eigenaar David Richards zich niet voor 2010 als de regelgeving niet duidelijk is.

"We moeten afwachten wat er deze week gebeurt," meldt Ferrari- en FOTA-president Luca di Montezemolo in Corriere dello Sport. "We zullen volgend jaar aan het kampioenschap deelnemen als we een normale Formule 1 hebben," zei de Italiaan die gesteund wordt door BMW Sauber, Red Bull Racing, Renault en Toyota.