Räikkönen: "Ferrari gaat races winnen in 2009"

Peterselieman
Ferrari-coureur Kimi Räikkönen gelooft dat zijn team dit seizoen nog Formule 1-races kan winnen. De Fin werd afgelopen weekend in Monaco derde, voor teamgenoot Felipe Massa en achter beide Brawn GP's. Hierdoor lijkt het dat Ferrari de weg naar boven ingeslagen heeft.

Toch was Räikkönen in Monaco niet geheel tevreden over het resultaat. "Ik was niet heel erg blij met de derde plaats in Monaco. Tuurlijk was het de beste plaats van het jaar en we wisten dat het er aan zat te komen. Maar het enige dat telt als de leiders in het kampioenschap zo ver voor staan, zijn overwinningen. Terug op het podium zijn is wel een mooie beloning voor het team dat de laatste tijd erg hard gewerkt heeft en dat is voor ons allemaal zeer positief."

"We weten dat we nu op de goede weg zijn, maar er moeten nog wat kleine kleine dingen gebeuren voor we vroeg of laat winnen. Voor de volgende races komen we wederom met updates voor de F60 en ik hoop dat we de leiders nog meer het vuur aan de schenen kunnen leggen, zowel in kwalificatie als in de race," zegt de Fin die weer helemaal terug lijkt te zijn.

Ook op het weekend in Monaco kwam Räikkönen nog even terug. "De kwalificatie in Monaco is belangrijker dan op andere banen en we deden op 0,025 seconde na het beste wat we konden doen. Hierdoor moest ik wel vanaf de vuile zijde starten en daardoor verloor ik in de race een positie aan Barrichello. Dat is jammer, want als ik achter Button had kunnen blijven, dan had ik makkelijk een gat kunnen creëren. Aan het einde van de race was het lastig om nog voor de tweede plaats te blijven strijden. Beide auto's kwamen over de finish en we hebben belangrijke punten gescoord. Dus er waren veel dingen in Monaco waar we tevreden over kunnen zijn."