[RG] Bolelli verslaat Berdych na marathon

Tim86
Simone Bolelli is er in geslaagd om de tweede ronde te bereiken in Parijs. De Italiaan versloeg de als negentiende geplaatste Tsjech Tomas Berdych in vijf sets.

Bolelli begon sterk aan het duel. Met harde forehand klappen dicteerde hij een groot deel van de rallies. Dankzij één break in zowel de eerste als de tweede set liep hij uit naar een 2-0 voorsprong.

Hierna kwam Berdych echter beter in zijn spel. In de derde en vierde set wist hij een late break te pakken, waardoor een vijfde set noodzakelijk was. Bolelli, die in set vier nog een break voorsprong uit handen had gegeven, bleek hierin de betere. Na drie uur won hij de partij dankzij een dubbele break in de beslissende set. 6-4, 6-4, 5-7, 4-6 en 6-3 waren de setstanden.

Berdych is, na de nederlaag van Ivo Karlovic gisteren tegen Lleyton Hewitt, het tweede reekshoofd dat is uitgeschakeld in de eerste ronde. Andy Roddick (6) bereikte wel de tweede ronde. De Amerikaan versloeg Romain Jouan voor eigen publiek in drie sets. Eerder op de dag hadden Roger Federer en Rafael Nadal hetzelfde bewerkstelligd.