Williams schrijft zich in voor 2010

Jorn (existenz)
Het Williams F1-team heeft zich ingeschreven voor het Formule 1-seizoen van 2010. Hiermee is het Britse team de eerste van de huidige teams die zich inschrijft, ongeacht de reglementen die in 2010 zullen gelden.

Vierentwintig uur na de uitspraak van de FOTA dat alle teams gezamenlijk optrekken om de 2010 reglementen te wijzigen, heeft Williams besloten om zich in te schrijven voor volgend seizoen.

Volgens Adam Parr, CEO bij Williams, betekent dit echter niet dat het team zich keert tegen de FOTA. "De samenwerking en eensgezindheid binnen de FOTA is belangrijk voor Williams. Gisteren hebben wij samen met de andere teams een brief opgesteld aan de FIA met het verzoek om te blijven zoeken naar compromis voor 2010", aldus de CEO.

Volgens de directeur heeft de FOTA al veel bereikt bij de FIA: "We denken dat wij onder leiding van Luca di Montezemolo en John Howett belangrijke zaken hebben kunnen regelen met de FIA. Het gaat niet alleen om de procedurele kant van de budgetlimiet, maar ook om andere elementen die ervoor kunnen zorgen dat teams met een groter budget mee kunnen doen."

"Echter zullen wij ons aan het contract met de Formula One Management en de FIA houden en dat betekent dat wij in elk geval tot en met 2010 meedoen. We hebben al volledig betaald gekregen voor onze deelname en wij voelen ons moreel verplicht om aan te geven dat wij ons contract respecteren en uitdienen zoals we dat de afgelopen dertig jaar hebben gedaan. Dit zijn we verplicht aan onze medewerkers, sponsoren en fans. We blijven samenwerken met de FOTA, FOM en FIA om een compromis te vinden, maar niemand hoeft te twijfelen aan onze deelname."

De andere FOTA-leden zullen waarschijnlijk deze week nog bijeen komen om te beslissen of zij zich voor aanstaande vrijdag voor het seizoen van volgend jaar inschrijven.