[IndyCar] Doornbos: "Teleurstellende Indy 500"

Jorn (existenz)
Robert Doornbos stond gisteren na een moeilijke kwalificatie toch aan de start van de Indy 500. De Nederlandse coureur beleefde echter een teleurstellende race en kwam niet over de finish.

De coureur was op de grid erg onder de indruk van het evenement en was dan ook erg blij dat hij vandaag kon gaan racen. "Ik reed een goede race en was lekker op weg, totdat Tomas Scheckter mij in bocht één erg optimistisch wilde inhalen. Hierdoor moest ik door de rotzooi op de baan gaan rijden. Dat leek wel eeuwig te duren, want ik zag de muur steeds dichterbij komen. Ik raakte de muur licht waardoor er iets verboog. Dat betekende het begin van het einde voor ons. Het is jammer, want als Scheckter wat langer had gewacht, was er geen probleem geweest. Ik ben na de crash naar de pits gereden en daar hebben we een aantal onderdelen vervangen. Ik ben daarna naar buiten gegaan om nog wat punten te scoren en meer ervaring op te doen."

"Op een gegeven moment leek het wel als of er remvloeistof lekte aan de achterkant en de auto voelde alsof hij alle kanten in gleed. Ik kwam binnen en er bleek inderdaad een lek te zijn. Dus we besloten een einde aan de race te maken terwijl ik op de negenentwintigste plaats reed. Het was erg teleurstellend."