Paul Ricard optie voor Franse Grand Prix

Peterselieman
De baas van Paul Ricard Gerard Neveu heeft gezegd dat zijn circuit best de Grand Prix van Frankrijk zou willen organiseren. Dit jaar staat de race niet op de kalender, omdat Magny-Cours het niet voor elkaar kreeg om de financiering rond te krijgen.

Lange tijd was het nieuwe circuit Flins-Les Mureaux in de nabijheid van Parijs dat in de race was om de Grand Prix te organiseren. Nu is volgens Neveu ook de testbaan Paul Ricard in de running. "We hebben besloten om serieus na te gaan denken over wat er gedaan moet worden om hier de Franse Grand Prix te hosten. Maar dit komt pas van de laatste dagen."

"Elk jaar waren er problemen met de Franse Grand Prix. De mensen, media en het publiek hebben gezegd, waarom niet Paul Ricard? Tot nu toe wilden we niet en tot nog toe hadden we ook geen goede reden om het te organiseren."

"Ons circuit heeft een eerste graads homologatie van de FIA en daardoor is het technisch gezien mogelijk om de Grand Prix te organiseren. Ook hebben we dit jaar de baan weer opengesteld voor bezoekers en het publiek stelde dit zeer op prijs, dus het kan een idee zijn."