Elia vertrouwt op transfer naar HSV

Sjors (Sj0rSz)
Het lijkt een kwestie van tijd, voordat de transfer van Eljero Elia naar Hamburger SV wordt bevestigd. De aanvaller van FC Twente liet namelijk weten graag naar de Duitse club te willen.

Elia, die op dit moment op trainingsstage is met het Nederlands elftal, wilde overigens niet veel kwijt over zijn naderende vertrek. "Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente handelt alles verder af, in overleg met mijn zaakwaarnemer. Ik heb er het volste vertrouwen in."

Er gaan inmiddels geruchten dat Elia al een persoonlijk akkoord met Hamburger SV heeft bereikt. De verwachting is dan ook dat de transfer binnen enkele dagen wordt beklonken. Eerder dit seizoen verlengde de aanvaller zijn contract met de Tukkers, maar liet ook een aantal zaken met betrekking tot een mogelijke transfer op papier zetten.

Hierdoor zou FC Twente in korte tijd twee belangrijke spelers kunnen verliezen. Ook Marko Arnautovic zal de ploeg uit Enschede zeer waarschijnlijk gaan verlaten. De aanvaller staat in de belangstelling van Internazionale en Chelsea, maar zijn huidige werkgever wil hier vooralsnog niet op in gaan.