iSport: "Kansen voor kleine teams in F1"

Peterselieman
Teambaas van het GP2-team iSport Paul Jackson denkt niet dat de Formule 1 tot een GP3-kampioenschap zal verworden als er nieuwe teams de sport betreden zoals Ferrari vreest. De Brit is juist van mening dat de nieuwe teams in staat zijn om succes te boeken in de Formule 1.

Jackson gaf zijn mening over de hele situatie aan autosport: "Formule 1 heeft altijd uit kleine teams bestaan. Als ze de naam van GP2 in Formule 1 zouden veranderen en dat dan op televisie zouden uitzenden, wie zou dan het verschil merken? Alleen de echte enthousiastelingen. Veel van de mensen die de stap naar de Formule 1 willen maken zijn serieus, en ik denk dat ze het prima kunnen doen."

Over het verlies aan kwaliteit in de sport wil de Brit het dan ook niet hebben. "De autofabrikanten zijn altijd leveranciers van motoren geweest. Er zijn een paar die het als team hebben geprobeerd, maar die zijn nooit lang gebleven. De racecultuur past simpelweg niet binnen zo'n bedrijf. Deze wereld heeft snelle beslissingen nodig en binnen een bedrijf moet alles langs de Raad van Bestuur, dan naar iemand anders en dan weer terug naar de Raad. Het kost allemaal te veel tijd," zegt Jackson die het voordeel van privéteams inziet.

Jackson geeft aan dat hij met zijn teams iSport ruim binnen de door de FIA gestelde budgetlimiet van 44 miljoen euro kan blijven in de Formule 1. Maar of de Britse renstal ook echt de sport betreedt, dat hangt van de uitkomst van het overleg van de FOTA van vandaag af. "Afhankelijk van wat wordt besloten, hebben we verschillende opties. We kunnen niet beslissen wat we doen tot we weten wat de FOTA doet."