Ferrari kent probleemloze eerste dag

Peterselieman
Het Formule 1-team van Ferrari kende in Monaco een vrijwel probleemloze dag. De scharlakenrode bolides reden vandaag elk 73 ronden en de coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen eindigden prima in de top tien.

"Ons werk in Monaco is goed uiteengezet, wat betekent dat we veel gedaan hebben zonder tijd te verliezen door technische problemen," zei teambaas Stefano Domenicali. "Iedereen zit dicht op elkaar, dus de volgorde is moeilijk te bepalen, maar op basis van wat we vandaag gezien hebben, kan ik zeggen dat we er goed bij zitten. De kwalificatie zal erg belangrijk zijn, zeker met al het verkeer dat de sleutel zal zijn in de sessie."

"Het is lastig te zeggen of we sinds Barcelona vooruit zijn gegaan, maar we zitten tussen de andere toppers en dat is een goed teken," zei Massa. "Alles ging vanaf het begin goed en onze auto is snel en consistent. In het verleden vond ik deze baan niks, maar dat is recentelijk veranderd. Vorig jaar pakte ik hier pole en vandaag voelde ik me meteen op mijn gemak, waardoor ik aan set-ups kon werken die we nog nooit eerder uitgeprobeerd hadden. De omstandigheden op de baan veranderen nog veel, dus de resultaten van vandaag zijn daarom niet representatief voor zaterdag."