[LMS] Aston Martin maakt team Verstappen bekend

Jorn (existenz)
Het team van Aston Martin heeft vandaag de drie rijders van hun derde LMP1 auto bekend gemaakt. Eén daarvan, Jos Verstappen, was reeds bekend, Anthony Davidson en Darren Turner zullen zijn teamgenoten zijn.

Het team zal dit jaar met drie auto’s mee doen in de vijftigste 24 uur van Le Mans. Het drietal zal in hun auto te herkennen zijn door een blauwe band op de auto. Davidson en Verstappen hebben beide Formule 1 ervaring, waar Turner de laatste jaren voor SEAT in het BTCC reed en met Aston Martin vorig jaar de 24 uur van Le Mans won.

Davidson heeft al eerder aan Le Mans meegedaan in 2003 voor het team van Prodrive. "Voor een Brits coureur is het rijden voor Aston Martin een geweldige kans. Ik ken het team en haar mogelijkheden zeer goed en ik ben er zeker van dat wij goed voorbereid aan de start zullen staan", aldus Davidson.

Ook Jos Verstappen is positief over het team: "Ik wilde alleen nog aan Le Mans meedoen in een goed team en Aston Martin is dat zeker. Ik kijk er naar uit om de auto te gaan testen. Dit wordt mijn tweede Le Mans en elke keer is zeer speciaal voor mij."

Het drietal zal eind deze maand op Monza voor het eerst met elkaar de auto testen voor de race van dit jaar. Een kleine drie weken later vindt de start plaats.