Harkemase Boys slachten IJsselmeervogels af

Michel (methodmich)
IJsselmeervogels heeft vanavond op eigen veld een dikke nederlaag geleden in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Harkemase Boys vernederde de nummer één van de ranglijst aller tijden van de zaterdagamateurs. De Friezen wonnen met 1-4 op de Westmaat.

IJsselmeervogels, dat nog zo tevreden was geweest met de 0-0 bij Rijnsburgse Boys zaterdag, startte uiterst matig. De bezoekers opereerden fris en gedurfd en namen binnen een kwartier een voorsprong van 0-2 door goals van Ronald van der Heijden en Jelmer Slager. Uit een strafschop wist Henri de Graaf de aansluitingstreffer te fabriceren voor de Rooien, maar dit was niet meer dan een licht teken van herstel. De beste kans om nog te scoren was in het restant van de eerste helft bovendien ook voor Harkemase Boys, maar de uitblinkende spits Martijn Barto liet deze liggen.

In de tweede helft probeerde IJsselmeervogels het wel en kreeg het nog wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het was Jelmer Slager die een kwartier voor tijd de 1-3 maakte voor IJsselmeervogels. Slager maakte de slachting van de kampioen van de hoofdklasse B vervolgens compleet door met zijn derde van de avond de eindstand op 1-4 te bepalen.

Harkemase Boys staat nu direct eerste in de poule en ontvangt zaterdag op eigen veld Rijnsburgse Boys. Een tweede zege zou een reuzenstap richting zaterdagtitel kunnen betekenen.

IJsselmeervogels - Harkemase Boys 1-4 (1-2)
8. 0-1 Ronald van der Heijden 13. 0-2 Jelmer Slager 22. 1-2 Henri de Graaf (strafschop) 75. 1-3 Jelmer Slager 89. 1-4 Jelmer Slager

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Harkemase Boys134-1
2. Rijnsburgse Boys110-0
3. IJsselmeervogels211-4