Baronie maakt korte metten met WKE

Michel (methodmich)
Baronie heeft vanmiddag korte metten gemaakt met WKE in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. De ploeg, die zondag met een remise bij Westlandia begon, won met 3-0.

WKE, dat vier belangrijke spelers moest missen, begon goed aan de wedstrijd en was de meest dreigende partij. Na twintig minuten sloeg Baronie echter op de counter toe. Mathijs Hage, tegen Westlandia al de maker van beide Bredase treffers, opende de score. Middels een kopbal van Will Koops op de paal rook WKE aan de gelijkmaker, maar het was tegen het half uur opnieuw Baronie dat scoorde. Mathijs Hage onderschepte een foutieve terugspeelbal en passeerde doelman Raymond Beukenveld voor de tweede keer.

Na rust zocht WKE de aansluitingstreffer, maar die vond de ploeg uit Emmen niet. Het geduldig wachtende Baronie loerde op countermogelijkheden en na een pass van Revy Rosalia kon Willem van der Wegen de einduitslag op 3-0 bepalen. Baronie staat nu dus aan de leiding. WKE krijgt zondag de kans om op eigen veld tegen Westlandia aansluiting te krijgen bij de ploeg uit Breda.

Baronie - WKE 3-0 (2-0)
1-0 Mathijs Hage 2-0 Mathijs Hage 3-0 Willem van der Wegen

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie245-2
2. Westlandia112-2
3. WKE100-3