Red Bull kampt met technische problemen

Peterselieman
Red Bull Racing kende een gemengde dag in Monaco vandaag. In de eerste sessie blies Sebastian Vettel zijn motor op, terwijl Mark Webber kampte met problemen aan de achterzijde van de auto. In het tweede bedrijf ging het beter, Vettel kwam uiteindelijk tot plaats zes.

"We hadden een kapotte motor in de ochtend, wat ons wat tijd heeft gekost. Dat is belangrijk hier voor zowel de rijder als de auto, omdat je hier het ritme te pakken moet krijgen. De jongens hebben de auto gefixt, wat kantje boord was, omdat sommige delen pas laat arriveerden. Gelukkig hebben we nog wat ronden kunnen rijden en de banden kunnen vergelijken, dus ik denk dat we er redelijk voor staan, al willen we natuurlijk liever bovenaan staan," zei Vettel na afloop van de training.

Ook zijn teamgenoot Mark Webber kwam de dag niet ongeschonden door. "Ik heb een beetje een gemengd gevoel over vandaag. In de eerste sessie hadden we een vibratie achterin de auto en daarom stopten we eerder. De jongens hebben fantastisch werk geleverd, zodat we in de middag weer naar buiten konden gaan. We hebben ons goed herpakt door zoveel mogelijk ronden te rijden, maar een toptijd zat er niet in, omdat we op het einde te maken kregen met gele vlaggen. De lange runs waren prima en we hebben genoeg data voor zaterdag. Het lijkt dicht bij elkaar te zitten, dus dat wordt geweldig."