BMW valt flink tegen in Monaco

Peterselieman
Voor BMW Sauber dreigen het in Monaco 78 lange ronden te gaan worden. Het Duits/Zwitserse team bivakkeerde vandaag de hele dag ver in het achterveld en kende vanmiddag nog meer pech toen Robert Kubica aan het begin van de tweede sessie zijn motor zag ploffen.

"Het is een erg teleurstellende dag. Beide auto's presteren ver onder verwachting. Bovendien verloren we door technische problemen ook nog kostbare tijd voor de set-up van de auto's. De motor van Robert blies op de laatste vrijdag dat hij hem zou gebruiken op. Daarom heeft dit geen invloed op het aantal motoren die we de rest van het seizoen kunnen gebruiken. Natuurlijk heeft hij hier veel kostbare tijd mee verloren die hij had kunnen gebruiken bij het afstellen van de auto," zei een sippe hoofd-engineering Willy Rampf.

Kubica was na de eerste twee trainingen zwaar ontevreden. "Vandaag was erg teleurstellend. We komen gewoon tekort en door de opgeblazen motor heb ik erg weinig ronden kunnen rijden. Er valt niets aan toe te voegen," aldus de Pool die eerder op de dag vooral klaagde over de remmen en het gebrek aan grip.

Zijn teamgenoot Heidfeld verging het vandaag niet veel beter. "Na de remproblemen op beide auto's vanochtend, heb ik een redelijke tweede sessie gereden. In de lange runs ging het prima wat betreft verkeer, maar dat werd anders aan het eind van de sessie toen ik op nieuwe banden reed. Ik verloor tijd toen ik klem kwam te zitten achter andere auto's, maar ook zonder dat lijkt die circuit niet goed voor onze auto's te zijn. We werken er aan."