Uitslag Feyenoord - NAC Breda

Rauzer
Om half drie begon de return in de play-offs voor de Europa League tussen Feyenoord en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. De Rotterdammers leden donderdagmiddag een pijnlijke thuisnederlaag tegen NAC Breda (0-4), waardoor het seizoen in één klap voorbij is. Rob Penders, Martijn Reuser, Kees Kwakman en Jonas Kolkka verzorgden de goals.

En zo komt er aan de Feyenoord-carrière van Henk Timmer en Michael Mols een treurig einde. Voor de Amsterdamse stormram betekent het zelfs het einde van zijn profcarrière. NAC, dat het eerste duel al met 3-2 won, heerste in De Kuip.

Robert Maaskant kondigde vooraf aan dat zijn ploeg niet het initiatief zou nemen en voegde het woord bij de daad. Feyenoord wist echter totaal geen raad met het vele balbezit. Behoudens enkele wanhoopsschoten kreeg alleen Jon Dahl Tomasson een mogelijkheid.

Na een half uur kwam NAC op 0-1. De goal leek in veel op het doelpunt van Penders in het eerste duel, want opnieuw kwam een bal uit een vrije trap voor de voeten van de routinier. Omdat hij Roy Makaay te snel af was, stond het 0-1 voor de bezoekers, die aan een gelijkspel ook genoeg hadden om door te gaan.

Na de goal besefte NAC dat er veel meer te halen viel in De Kuip. Feyenoord bleef ploeteren en Martijn Reuser velde het vonnis over Feyenoord, waar ook interim-trainer Leon Vlemmings en verzorger Gerard Meijer afscheid namen. Met een fraaie uithaal in de kruising vergroote Reuser de marge naar twee.

In de laatste tien minuten maakte NAC de vernedering compleet. Kees Kwakman bekroonde zijn goede wedstrijd met een goal uit een rebound van een gekeerd schot van Boukhari. Jonas Kolkka zette een minuut later de kers op de NAC-taart door van buiten de zestien in de bovenhoek te mikken: 0-4.

In de finale van de play-offs komt NAC uit tegen FC Groningen, dat vandaag simpel van FC Utrecht won(4-0).

Feyenoord - NAC Breda 0-4
31’ Penders 0-1
53’ Reuser 0-2
85’ Kwakman 0-3
87’ Kolkka 0-4

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Bahia (Feyenoord), Boukhari (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Leerdam (Tiendalli/71), Landzaat (De Cler/71), Bahia, v.Bronckhorst, Wijnaldum, El Ahmadi (Mols/46), Tomasson, Fer, Biseswar, Makaay

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran (Hofstede/86), Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/46), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah (Boukhari/32), Lurling