Feyenoord herstelt samenwerking met Excelsior

donroyco
Feyenoord en stadgenoot Excelsior gaan opnieuw innig met elkaar samenwerken. De twee Rotterdamse clubs beginnen een gezamenlijke jeugdopleiding en een gezamenlijk beloftenteam.

Ook zal Feyenoord spelers en trainers aan de eerstedivisieclub afstaan. Dat meldde de eredivisieclub donderdag op de eigen website.

De verregaande samenwerking is opvallend. Nog geen zes maanden geleden verbrak Feyenoord de banden met Excelsior. Volgens algemeen directeur Eric Gudde van de stadionclub is de hernieuwde bundeling van krachten niet meer dan logisch.

"De mogelijkheid van een regionale jeugdopleiding en de vorming van gezamenlijke beloftenelftallen waren er toen nog niet. Maar toen we eind vorig jaar de oude samenwerking opzegden, omdat deze voor Feyenoord niet langer passend was, heb ik al aangegeven dat ik hoopte dat Feyenoord en Excelsior elkaar in de toekomst opnieuw zouden vinden. Het is mooi dat dit met ingang van komend seizoen al weer het geval is, dankzij de door de KNVB nieuw gecreëerde mogelijkheden."

Ook Excelsiors algemeen directeur Simon Kelder reageerde opgetogen. "Ik betreurde destijds het opzeggen door Feyenoord van de samenwerking, maar we krijgen er nu nog iets veel mooiers voor terug. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ik ben er van overtuigd dat dit ook voor beide clubs sportief rendement gaat opleveren."