Fortuna naar burgerrechter voor licentie

Satioz
Een dag na het intrekken van de proflicentie laat Fortuna Sittard weten dat de voetbalcub het besluit wil aanvechten bij de burgerrechter. Er loopt al een kort geding tegen de KNVB.

Dinsdag besloot de beroepscommissie dat de licentiecommissie in februari dit jaar juist heeft gehandeld. Daarop liet KNVB directeur Henk Kesler weten dat Fortuna in de ogen van de voetbalbond geen bestaansrecht meer had.

Nu laat de Limburge club weten het besluit aan te willen vechten bij de rechter. "De commissie heeft niet gekeken naar de huidige situatie, maar naar die van februari. Die was destijds nog niet op orde, maar inmiddels wel", aldus Wil Meijers, voorzitter van de stichting Trots Op Fortuna.

"Er is de afgelopen maanden veel werk verricht achter de schermen van Fortuna. De mogelijkheden zijn tot op heden nog dun. We nemen woensdag de beslissing of we naar de rechter gaan. Doen we dit niet, dan is het helaas over en uit voor Fortuna."

Eerder kwam er al een bericht naar buiten dat de schuld al van 5,3 miljoen euro terug gebracht zou zijn naar 40.000 euro.