[Giro] Opnieuw sprintzege voor Cavendish

Sjors (Sj0rSz)
Mark Cavendish heeft zijn tweede dagzege in de Giro d'Italia in de wacht gesleept. De Brit was in de elfde etappe, die 214 kilometer lang was, sneller dan Tyler Farrar en Alessandro Petacchi. Danilo di Luca zag zijn roze trui niet in gevaar komen en blijft het klassement aanvoeren.

Vladimir Isaychev deed er alles aan om een massasprint te voorkomen, maar vlak voor de start van de beklimming van de Turchino ging het mis. Tot dan toe was de Rus namelijk alleen op avontuur gegaan. Vervolgens probeerde Marco Marzano weg te komen, die hier overigens ook niet in slaagde.

Na de afdaling probeerde een groepje van vier renners weg te komen, maar zij werden voor het bereiken van de finish alweer bijgehaald door het voortstormende peloton. Vervolgens zette Cavendish zijn sprint al vroeg in, waardoor niemand hem uiteindelijk meer kon kloppen.

In het algemeen klassement veranderde er niet veel. Di Luca blijft leider en Laurens ten Dam schuift een aantal plaatsen op. De Nederlander staat nu vijftiende, omdat Chris Horner en Joaquim Rodriguez uitvielen.


Uitslag elfde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia04:51,17
2Tyler FarrarTeam Garminz.t
3Alessandro PetacchiTeam LPRz.t
4Allan DavisQuick-Stepz.t
5Sébastien HinaultAG2Rz.t

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR48:51,28
2Denis MenchovRabobank+ 1,20
3Michael RogersTeam Columbia+ 1,33
4Levi LeipheimerAstana+ 1,40
5Franco PellizottiLiquigas+ 1,53