Feyenoord en investeerders staken gesprekken

Satioz
De onderhandelingen tussen Feyenoord en de potentiële investeerders zijn gestaakt. Lange tijd leek er een akkoord op tafel te komen, maar beide partijen konden het niet eens worden over de voorwaarden en garanties.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dick van Well, laat weten het afketsen te betreuren, maar geeft de strijd nog niet op. "Het is uiteraard jammer dat het niet doorgaat, maar het was niet de enige manier om ons doel te bereiken."

"We hebben de handen nu vrij om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Er zijn meer bedrijven of investeerders die mogelijk de club willen helpen. Daarnaast kunnen wij zelf ook nog altijd werk maken van het huidige probleem. Het is niet waar we op hadden gehoopt, maar we moeten verder."

Algemeen directeur Eric Gudde benadrukt dat het van belang is dat Feyenoord snel weer financieel sterker wordt. "Dat we snel gezond moeten worden is bij iedereen inmiddels bekend. We moeten flink gaan snijden wat ook geen punt van discussie is. Je moet alleen wel kijken of de hele clubstructuur niet uit elkaar trekt. Wij hebben in eigen ogen een degelijk driejarenplan dat leidt tot winst en daarmee meteen ook tot het wegsaneren van de schuld."

Lange tijd was er niks te horen over de mogelijke investeerders bij Feyenoord. Maandag werd al bekend dat Feyenoord langer moest wachten. Dit was al een voorteken. Vanmorgen kwam al een gerucht naar buiten dat de belangrijkste persoon, Michel Perridon, ging afhaken.