Ferrari en McLaren met KERS in Monaco

Peterselieman
Het circuit van Monaco staat bekend om de smalle straten en de weinige inhaalmogelijkheden en daarom hebben de meeste teams besloten om niet gebruik te maken van KERS. De enige twee die dat wel doen zijn Ferrari en McLaren, ondanks de minimale winst die met het systeem te behalen valt in het Prinsdom.

"Ik zou graag de simulatie willen zien waarbij Monaco sneller is met KERS," zei hoofd engineering van Renault Pat Symonds. Hij krijgt bijval van McLaren-coureur Heikki Kovalainen die twijfelt aan het nut van het systeem. "Een van de vragen zal zijn of we het systeem überhaupt wel kunnen gebruiken om andere auto's in te halen. KERS zal zoals gewoonlijk ons een voordeel geven, maar in Monaco is alles mogelijk."

Ook Ferrari geeft in statement aan dat het gebruik van het systeem erg beperkt zal zijn, maar het Italiaanse team laat het toch in de auto zitten. "Gegeven dat de F60 ontworpen is rond KERS en hieraan de gewichtsverdeling is aangepast, is het logisch om het syteem te gaan gebruiken, hoe klein het voordeel ook mag zijn."