'Ajax gaat voor Olsen, Arveladze assistent'

Niels (DerMeister)
Volgens De Telegraaf is Morten Olsen favoriet om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De 59-jarige Olsen is momenteel bondscoach van Denemarken, maar staat positief tegenover een tweede ambtstermijn bij de Amsterdammers. Olsen was in 1997 en 1998 ook al trainer van Ajax.

Ajax zou druk bezig zijn om alles in gereedheid te brengen voor de komst van Olsen. Een combinatie met het bondscoachschap van Denemarken ziet men in Amsterdam in principe niet zitten, waardoor men zijn contract met de Deense bond dient af te kopen of een andere oplossing moet zien te vinden.

Denemarken staat momenteel bovenaan in groep 1 van de Europese WK-kwalificatiereeks. De clubleiding van Ajax zou het geen bezwaar vinden als Olsen in het najaar de reeks afmaakt met Denemarken en de nationale ploeg tijdens het WK zou coachen. Mocht Olsen niet komen, dan heeft Ajax enkele andere trainers achter de hand. Met hen werden reeds oriënterende gesprekken gevoerd.

De assistenten van Olsen zouden volgens De Telegraaf luisteren naar de namen John van 't Schip en Shota Arveladze. Met de Georgiër, die het afgelopen seizoen assistent was van Louis van Gaal bij AZ, voerde Ajax reeds een gesprek, maar de oud-aanvaller van de club heeft nog geen besluit genomen. Arveladze zou eerst een gesprek willen met Olsen en de nieuwe AZ-trainer Ronald Koeman. In Alkmaar heeft Arveladze nog een éénjarig contract.

Van 't Schip was het afgelopen seizoen de rechterhand van de opgestapte Marco van Basten. Daar hij de spelersgroep van Ajax reeds goed kent, zou men hem bij de Amsterdamse A-selectie willen houden.