[NBA] Uitslag Lakers - Nuggets

Ermin (TheClown1)
De eerste finalewedstrijd van de Western Conference is in de Staples Center gespeeld. De Los Angeles Lakers boekten een nipte overwinning op de Denver Nuggets. Het werd uiteindelijk 105-103. Doordat de tegenstander meer dan 100 punten maakte, kregen de toeschouwers geen gratis taco’s, desondanks werd de overwinning grootst gevierd.

Bij de Nuggets was Carmelo Anthony niet te stoppen. De small forward was goed voor 39 punten, zes rebounds en vier assists. Chauncey Billups, die eerder dit jaar overkwam van de Detroit Pistons, scoorde achttien punten en gaf acht assists. Kenyon Martin scoorde vijftien punten en pakte ook nog eens acht rebounds.

Bij de Lakers bewees Kobe Bryant zijn waarde voor zijn team. Met veertig punten was Bryant de topscorer van de wedstrijd. Hij pakte ook nog eens zes rebounds en gaf vier assists. De Spaanse center Pau Gasol scoorde dertien punten en pakte veertien rebounds. Trevor Ariza, die zijn handen vol had aan het verdedigen van Anthony, kon zelfs slechts zes punten maken. Andrew Bynum mocht weer als center starten maar kwam niet verder dan zes punten en zes rebounds.

De finale in het oosten gaat tussen Orlando Magic en de Cleveland Cavaliers. Deze twee ploegen mogen vanavond hun eerste wedstrijd spelen. De Lakers en de Nuggets zullen donderdagavond hun tweede wedstrijd spelen.