'Fortuna heeft maar veertigduizend euro schuld'

Jorn (existenz)
Ondanks dat vandaag de proflicentie van Fortuna Sittard is ingetrokken door de KNVB, is de schuld van de club volgens de stichting Trots Op Fortuna nog slechts veertigduizend euro.

De stichting is dan ook totaal verbijsterd over het intrekken van de proflicentie. "Het probleem is dat de beroepscommissie alleen heeft gekeken of de licentiecommissie in februari terecht de licentie wilde intrekken", aldus Wil Meijers, bestuurslid van de stichting. "De huidige situatie is daarbij niet meegenomen."

De stichting hoopt dan ook dat de burgerrechter wel zal kijken naar de huidige stand van zaken. De oorspronkelijk schuld zou namelijk van 5,3 miljoen euro teruggebracht zijn naar slecht veertigduizend euro.

"We hebben de afgelopen tijd zeer veel werk verzet, maar nu worden onze mogelijkheden ernstig beperkt. Bij de KNVB hebben we geen beroepsmogelijkheden meer en we zullen ons beraden over een gang naar de rechter. Maar als we het niet doen is het over en uit met Fortuna", volgens het teleurgestelde bestuurslid.