Cannavaro keert terug naar Juventus

Peterselieman
De transfer van Fabio Cannavaro van Real Madrid naar Juventus is in kannen en kruiken. De Oude Dame meldt dinsdag op de eigen website dat de ervaren verdediger een contract tot medio 2010 heeft getekend in Turijn. Cannavaro speelde tussen 2004 en 2006 al eens voor Juventus.

Als gevolg van het Calciopoli-schandaal keerde Cannavaro in 2006 Juventus de rug toe om vervolgens een contract te tekenen bij Real Madrid. Deze overstap werd hem door de Juve-fans kwalijk genomen. Toen de geruchten over een terugkeer van de verdediger naar Turijn op gang kwamen, lieten de supporters van De Oude Dame dan ook blijken niet blij te zijn met een terugkeer van Cannavaro.

Op de website van Juventus probeert de verdediger zijn tegenstanders tevreden te stellen. "Het is jammer dat bij een deel van de supporters de rancune groter is dan de waardering voor de glorieuze seizoenen die we samen hebben beleefd. Ik ben ervan overtuigd ook de meest sceptische mensen te kunnen overtuigen door de arbeid, professionaliteit en passie, waarmee ik dit nieuwe avontuur aanga."