Supporters Fortuna Sittard verbijsterd

Sjors (Sj0rSz)
De supportersvereniging van Fortuna Sittard heeft verbijsterd gereageerd op het feit dat de Nederlandse voetbalbond (KNVB) de licentie heeft ingetrokken.

"We zijn even helemaal stil," was de eerste reactie van Richard Coenen, voorzitter van de supportersvereniging, nadat hij het nieuws had vernomen. "Dit valt koud op ons dak. Vooral omdat we dachten dat het juist zo goed ging met de schuldsanering. Ik werd daarnet met het nieuws gebeld door de club, maar ik heb nog even nagevraagd of het wel klopt. Ik kon het niet geloven. Of er nog hoop is? Nou, die wordt nu met de dag minder."

Coenen kon nog niet zeggen hoe de fans van Fortuna Sittard zouden gaan reageren. "We zullen vandaag meer horen over de redenen en dan moeten we samen gaan bekijken of we nog iets kunnen doen. Fortuna is waarschijnlijk uitgespeeld bij de KNVB, ik denk dat alleen de rechter hier nog iets aan kan veranderen."

Eind mei wordt er nog een benefietwedstrijd tegen Bayern München gespeeld. Op die manier zou de club aan extra geld moeten komen. "Volgens mij zou dat duel hoe dan ook doorgaan, of Fortuna nu wel of niet blijft voortbestaan," vervolgde Coenen, die nog geen idee had waarom de KNVB de licentie had ingetrokken. "Fortuna heeft een brief of fax gehad die ze nu met juristen gaan bekijken, ik weet verder niets. Ik ben hier stil van. We hebben de afgelopen maanden zo hard gestreden. Nu kunnen wij als supporters niets meer doen dan afwachten. Er zullen nog wel wat emoties loskomen vandaag."