[NHL] Uitslag Penguins - Hurricanes

Denny (nyny83)
De Stanley Cupfinalisten van vorig jaar, de Pittsburgh Penguins, zijn de conference finales tegen de Carolina Hurricanes goed begonnen. In een enerverende, open, aanvallende wedstrijd werd met 3-2 gewonnen.

Dit keer waren niet de sterspelers van de Penguins de helden, maar twee 'mindere goden'. Man van de wedstrijd werd verdediger Philippe Boucher, die de derder, winnende goal en een assist voor zijn rekening nam. Dit terwijl hij pasgeleden weer mocht meedoen nadat Sergei Gonchar in de vorige serie een blessure opliep. Verder scoorde Miroslav Satan een goal terwijl hij in het reguliere seizoen zelfs een tijdje werd verbannen naar de AHL, een divisie lager dan de NHL. De goal was uit een uitbraaksituatie nadat de Penguins net de powerplay van de Hurricanes van scoren afhielden.

Overigens liet sterspeler Evgeni Malkin ook wat van zich horen. Hij maakte de tweede goal 84 seconden na de openingstreffer van Satan. Ook goalie Marc-Andre Fleury was in vorm. Hoewel hij slechts 23 reddingen hoefde te maken deed hij dit wel op belangrijke momenten, en soms ook zeer spectaculair. Vooral in de eerste periode, de enige periode waarin de Hurricanes meer schoten op doel hadden dan de Penguins, was hij erg belangrijk. Daardoor konden de Penguins met een gerust hart en een 2-0 voorsprong de kleedkamer in na de eerste periode.

De Hurricanes scoorden pas in de tweede periode. Chad LaRose gebruikte Penguins-verdediger Kris Letang als screen om de puck langs Fleury te knallen. Pas anderhalve minuut voor tijd maakten de Hurricanes hun tweede goal, een powerplay-goal van Joe Corvo. Daarmee werd de stand op 3-2 gebracht, maar in de laatste anderhalve minuut kwam Carolina niet meer tot scoren.