'Adriaanse stopt mogelijk helemaal als trainer'

Rauzer
Co Adriaanse overweegt om zijn trainersloopbaan definitief te beëindigen, zo meldde Johan Derksen maandag in het programma Voetbal International. Adriaanse zou dit hebben verteld aan twee journalisten van VI, die de coach van Red Bull Salzburg afgelopen weekend bezochten.

In het gesprek zou Adriaanse hebben gezegd dat hij heel serieus was toen hij het over een periode van rust had. Mocht het leven buiten het voetbal hem goed bevallen, dan denkt de voormalig trainer van Ajax en AZ er zelfs over om er helemaal de brui aan te geven. De komende periode wil Adriaanse gaan gebruiken om tot rust te komen en meer aandacht te besteden aan andere interesses.

Dat de uitspraken van Adriaanse serieus genomen moeten worden, blijkt uit de woorden van Luc Nijholt, één van zijn assistenten in Salzburg. Ajax meldde zich onlangs voor Adriaanse, maar die weigerde de aanbieding uit Amsterdam. "Als Co nee zegt, dan blijft het meestal zo. Zoals ik Co nu meemaak, overweegt hij om helemaal te stoppen", vertelt Nijholt aan Sportweek. "Maar over een maand denkt hij daar weer heel anders over. Het is nu heel makkelijk om afstand te nemen, maar uiteindelijk kan Co er niet buiten."

Adriaanse werd afgelopen weekend kampioen met Red Bull.