Brawn GP met hoge verwachtingen naar Monaco

Sjors (Sj0rSz)
Brawn GP verkeert weer in rustig vaarwater na alle commotie rondom mogelijke teamorders in Spanje. Er is geen vuiltje meer aan de lucht en iedereen kijkt uit naar de Grote Prijs van Monaco, die komend weekend wordt verreden.

Jenson Button en Rubens Barrichello, de twee coureurs van Brawn GP, kwamen allebei al eens als tweede over de finish. Nog nooit bereikte één van hen de hoogste trede.

"Het wordt alweer de zeventiende keer dat ik in Monaco van start ga, en het blijft een van mijn favoriete races op de kalender," aldus Barrichello. In 1997 behaalde hij op een sensationele manier de tweede plaats voor Stewart, dat in dat jaar debuteerde. In 2000 en 2001 werd de coureur ook tweede, maar reed toen voor Ferrrari. "We zullen met zoveel mogelijk neerwaartse druk rijden en het is cruciaal om goede mechanische grip te hebben en een goede bestuurbaarheid van de auto bij lage snelheden."

"De Grand Prix van Monaco is natuurlijk altijd een speciaal weekend en als inwoner van Monaco is dit mijn eerste thuisrace van het circuit, met de Britse Grand Prix op Silverstone als tweede," blikte Button vooruit. "Het is fantastisch dat we als leider in het kampioenschap naar Monaco gaan, maar we hebben in Barcelona al kunnen zien dat de verschillen vooraan erg klein zijn. Normaal heb ik een erg vloeiende rijstijl, maar hier zal ik wat extra's moeten geven en agressief zijn."

Button besloot met het feit dat zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco goed moet zijn. "Een goede startplaats is zo belangrijk in Monaco. Inhalen is nauwelijks mogelijk, dus het is belangrijk om vooraan te starten en te blijven. Op die manier kan je het weekend dan suscesvol afsluiten."